Στα πλαίσια των δράσεων του σχολείου μας την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2023 οι μαθητές ενημερώθηκαν για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων από τον συγγραφέα κ. Βλαχοπάνο Δημήτριο, συνταξιούχο εκπαιδευτικό – φιλόλογο, που υπηρέτησε στην Τεχνική Σχολή Αμυνταίου το χρονικό διάστημα 1978-81.
Ο συγγραφέας με αφορμή την ιστορία του Ισαάκ Μιζάν, επιζήσαντα των στρατοπέδων Αουσβιτς-Μπιρκενάου και Μπέργκεν Μπέλζεν, μίλησε στους μαθητές όλων των τάξεων για το εβραϊκό Ολοκαύτωμα και για τους Έλληνες Εβραίους στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Η συγκεκριμένη ομιλία – παρουσίαση αποτέλεσε άλλη μια ευκαιρία για τα παιδιά, προκειμένου να προβληματιστούν για τις θηριωδίες του ναζισμού και να αντιληφθούν πως οι συνέπειές του, ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία, δεν μπορεί να έχουν θέση στον τρόπο σκέψης και στην καθημερινότητά τους.
Ευχαριστούμε πολύ τον κ Βλαχοπάνο για τα αντίτυπα του βιβλίου του, ” Ισαάκ Μιζάν, αριθμός βραχίονα 18624″ τα οποία δώρισε στη βιβλιοθήκη του σχολείου μας. Ήδη κάποιοι μαθητές εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για να τα δανειστούν! Ευχαριστούμε επίσης και για τη δωρεά αντιτύπων των έργων του, “Αι Κομμένο της άσβεστης μνήμης” και “στ’ανοιχτότερα του ουρανού” (ποιήματα)